Містичні місця Києва

Могутній Київ має давню і багату історію. Але, так само, він славиться своїми таємничими місцями, які зберігають сумнівні легенди і історії. Багато забобонних городян бояться навіть вимовляти в голос ці назви. Адже вважають, що там живе нечисть.

Маса впливових істориків і письменників вважають, що Київ, насправді, дуже містичний місто. А сам М.Гоголь писав, що в Києві всі баби, які сидять на базарі, відьми. І тим, хто шукає гострі відчуття і любить себе полоскотати нерви, пряма дорога сюди в Київ. Екскурсії Києвом можна організувати самому або звертнутися до фахівців.

Лиса гора

  • Це місце отримало погану славу дуже давно. Подейкують, що раніше тут було язичницьке капище. А за часів навали Батия в численних підземних печерах ховалися люди. Жорстокий хан наказав замурувати городян живемо, знищивши входи. До цих пір невідомо, скільки киян зустріли там свою смерть. Кажуть, що перехожим часто чуються крики з печер. Це наводить на людей дикий страх.
  • А ще з початку XX століття Лиса гора стала місцем страти державних злочинців. Тут побудували шибениці, а відразу після виконання вироку на цьому місці і ховали злочинців. Корінні кияни стверджують, що на Лисій горі можна зустрітися з самогубцем.
  • Хоча ця місцевість вважається парком, бажаючих прогулятися тут немає. Адже побутує думка, що Лиса гора це місце сили відьом. Вони частенько збираються тут на шабаш. Традиційно їх можна зустріти на цих пагорбах у Вальпургієву ніч (1 травня) і на Івана Купала (7 липня). А прості люди намагаються обійти цю місцевість стороною.

Байкове кладовище

Будь-яке місце поховання несе некротическую енергію. Ходити без причини на кладовищі не рекомендують. Але якщо хтось шукає зустріч з привидами, то вам дорога на Байкове кладовище. Воно налічує вже 150 річну історію. Тому, багато склепів вже зруйновано, деякі втратили написи. Але ходить легенда, що старий цвинтар охороняють примари.

За часів війни в цвинтарних склепах часто ховалися євреї. Адже німці побоювалися заходити сюди.

Байкове кладовище улюблене місце різних магів і шаманів. Охорона кладовища вже звикла до таких відвідувачам. А ще тут часто прогулюються представники різних неформальних груп в пошуках спілкування з потойбічним світом.

Будинок О.Дьяковой

На Майдані Незалежності, де зараз знаходиться Головпоштамт, стояв будинок Ольги Дьяковій. Вона любила влаштовувати з друзями спіритичні сеанси. Після одного такого дії в будинку господині почали самі рухатися предмети. Освячення не допомогло вирішити проблему, і Ольга викликала поліцію. Правоохоронці склали перший протокол про полтергейст.

У війну будинок був зруйнований. Потім на цьому містичному місці побудували Головпоштамт. Але в 1989 році трапився обвал козирка ганку, тоді загинуло 13 осіб.

У місті ще багато таких загадкових куточків. Варто сюди тільки раз приїхати, а спогади залишаться на все життя.

Реклама: