Правила вибору рюкзаків: важливі нюанси

Рюкзаки незамінні у випадках, коли треба мати при собі всі необхідні речі, але при цьому залишити руки вільними. Ці сумки відрізняються тим, що утримуються лямками на спині. Різноманітність їх форм і розмірів настільки велика, що при покупці можуть виникнути деякі складності. Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам легко зробити правильний вибір.

На що варто звернути увагу?

Велике значення має перше враження від виробу: його стилю, форми, забарвлення. Якщо ви вже відібрали кілька вподобаних за зовнішнім виглядом моделей, радимо уважно придивитися до таких нюансів:

  1. Відчуття комфорту. Купувати рюкзак без примірки не слід. Дуже важливо, щоб він зручно прилягав до спини, не відтягував плечі і не заважав руху. Найкраще, якщо модель має широкі і м'які лямки, а її задня поверхня виготовлена з «дихаючого» матеріалу. Це знизить навантаження на плечі і захистить від парникового ефекту. Велике значення має наявність регулювань, що дозволяють скорочувати або подовжувати лямки відповідно до зростання.

  2. Об`єм. Для подорожей і активного відпочинку на природі призначені великі і місткі моделі. У них можна розмістити величезну кількість речей, посуду, іншого необхідного в поході приладдя. Якщо вам потрібна сумка для прогулянок по місту, придивіться до більш компактних варіантів. А якщо необхідний рюкзак для повсякденного використання, можна вибрати універсальні вироби з кількома відділеннями під різні речі.

  3. Міцність. Від цієї якості залежить довговічність і надійність моделі. Розірвана в самий невідповідний момент сумка доставить величезні незручності, тому перевірити її на міцність краще ще під час покупки. Переконайтеся, що вона виготовлена з міцних і зносостійких матеріалів, шви виконані якісно і акуратно. Найбільш практичними тканинами вважаються нейлон і поліестер. На окрему увагу заслуговують змійки і застібки: вони теж повинні бути надійними, відкриватися і закриватися без зусиль.

  4. Захист від вологи. Рюкзаки використовуються для перенесення ноутбуків і інших гаджетів, документів, інших цінних речей. Звісно, не хочеться, щоб вони постраждали від вологи. Щоб цього не сталося, верхня тканина сумки повинна захищати вміст від води. Найчастіше, саме такими бувають похідні моделі з поліестеру, нейлону та інших технологічних тканин. У рюкзаках для міста верхнього вологозахисного шару може не бути, зате всередині нерідко передбачена спеціальна водовідштовхувальна кишеня під ноутбук і гаджети.

  5. Ергономіка. Найбільш зручними у використанні виявляються моделі, у яких внутрішній простір розділений на кілька відділень. У таких сумках легко розмістити речі так, щоб вони завжди були під рукою. Не менш важливе значення має і наявність декількох зовнішніх кишень.

Озираючись на ці нюанси можна вибрати зручний і практичний рюкзак з оптимальними характеристиками. Дякуємо за увагу!

Реклама: