Проведіть травневі свята цікаво та екстремально

Рафтинг на травневі свята вже традиційно обирають туристи, що прагнуть активно провести час після зимової «сплячки». Саме на весні є унікальна можливість спробувати такий екстремальний вид відпочинку, як рафтинг в Карпатах. Адже у цю пору карпатські річки найповноводніші: з приходом тепла сніг у горах починає танути та наповнює річки.

Рафтинг в Україні стрімко розвивається, адже все більше туристів приїжджає в мальовничі карпатські села, аби спробувати сплав на бурхливій гірській річці. Яскраві враження та гострі відчуття отримає кожен, хто вирішить пройти річку на надувному човні. Окрім екстремальних порогів, вам доведеться долати ділянки з камінням та іншими перешкодами. Весною, коли річки повноводні, рафти повністю накривають хвилі, а на бурхливих порогах човен підкидає і заливає водою.

На чому найкраще сплавлятися у Карпатах?

Рафтинг-тури особливі тим, що під час сплаву ви долаєте складні пороги річки. Сплавлятися можна на великих суднах – рафтах, а також на байдарках. Керують човнами інструктори, які вчать туристів гребти, виконувати команди та правильно поводити себе на воді.

Для того, щоб рафтинг-тури в Карпатах були безпечними, туристам проводять детальний інструктаж, одягають в спеціальні жилети та шоломи. Оскільки весною вода в річках дуже холодна, організатори радять одягати гідрокостюми, які роблять сплав більш комфортним.

Щовесни в рафтинг-табори, що розташовані на берегах карпатських рік приїжджають тисячі туристів щоб сплавитися на одній з найцікавіших річок Карпат - Чорному Черемоші. На травневі свята сплав можливий й на інших складних гірських річках – Пруті та Білому Черемоші.

Організатори пропонують чимало варіантів рафтинг турів, котрі відрізняються тривалістю та насиченістю програм. Якщо часу обмаль Ви можете приїхати на разове катання та випробувати силу на найдинамічнішій ділянці річки Чорний Черемош. Вся атракція займе близько 3-х годин. У випадку, якщо часові рамки не настільки обмежені доцільно кількаденний рафтинг тур в Карпатах. У таких турах рафтинг зазвичай поєднують з радіальними виходами у гори. Часто рафтинг комбінують із сходженням на Піп Іван Чорногірський, нерідко можна зустріти тур, що комбінує рафтинг та сходження на Говерлу.

Реклама: