Как правильно выбирать витамины

Для забезпечення нормальної життєдіяльності людини потрібний здоровий організм. Якщо є втома, недосипання, млявість, дратівливість, то це є першою ознакою нестачі вітамінів і мінералів. З їжею людина отримує недостатню кількість корисних речовин, оскільки натуральних продуктів, свіжих фруктів та овочів у магазинах практично не знайти. Тому варто додатково приймати вітаміни яку можна придбати тут https://fitomarket.com.ua/. При цьому важливо при їх великій різноманітності правильно вибрати підходящі.

Вітаміни для жінок різного віку

Для жінки важлива підтримка краси, молодості. Крім правильного харчування, потрібний прийом вітамінно-мінерального комплексу, який підбирається залежно від віку.

У період від 30 до 40 жіночий організм зазнає змін, активно працює жіноча репродуктивна система. У зв'язку з цим організм вимагає насичення:

  • фолієвої кислоти, необхідної для підтримки рівня гемоглобіну, нормального функціонування яєчників;
  • вітамін Д, спрямований на захист шкіри від передчасного старіння, застерігає організм від онкозахворювань, знижує рівень запальних процесів;
  • комплекс А, Е,С допомагає рости здорового волосся, нігтів. Впливає на стан кровотоку, зору, спрямований на підтримку імунітету загалом;
  • В6, що діє стан нервової системи.

У віці від 50 років і більше потрібно кальцій та вітамін Д, який сприятиме зміцненню кісткової тканини, зубів. Допоможе безболісно перенести менопаузу.

Вітаміни для чоловіків

Окремою категорією належать вітаміни для чоловіків та їх здоров'я. Організм сильної статі більше схильний до стресу, навантаження від фізичної роботи, а також шкода приносять шкідливі звички. У зв'язку з цим одним із найважливіших мікроелементів є селен, цинк вітамін Е. Саме завдяки їм активно працює чоловіча гормональна система, зменшується ризик порушення роботи простати. Від селену залежить якість сперми.

Токоферол (Е) необхідний її утворення. Якщо його не вистачає, це призводить до прояву слабкості м'язів, небажання вести інтимне життя, депресії та ожиріння.

Вітаміну С сприятливо позначиться зниження рівня холестерину, що виникає з прийомом шкідливої ​​їжі. Для захисту судин та суглобів приймається Вітамін F.

Вітаміни для дітей

Потрібні вітаміни для дитини підбере педіатр, з урахуванням особливостей розвитку та стану аналізів. В аптеках продаються величезна їх кількість:

  • полівітаміни;
  • багатокомпонентні, містять один склад;
  • вітамінно – мінеральний комплекс.

У перші роки життя обов'язково призначається вітамін Д, який служить помічником для зростання, розвитку будови скелета. При достатній його кількості не розвивається рахіт, що благотворно впливає на зростання перших зубів. Прийом вітаміну С захищає від вірусних захворювань, сприяє активній діяльності внутрішніх органів, судин. Перешкоджає утворенню токсинів. Також бере участь у швидкому засвоюванні фолієвої кислоти, заліза, білка. Поліпшується згортання крові.

На нормальний розвиток нервової системи, відновлення пошкоджених тканин загоєнню ран впливає наявність вітаміну Е. Він також впливає розвиток м'язів.

Для дітей розроблені зручні та привабливі форми у вигляді жувальних цукерок, сиропів, пігулок, порошків, льодяників. Вибираючи необхідний варіант препарату звертається увага термін придатності, і навіть вікову групу дітей, яку він розрахований. Не рекомендується набувати вітамінів невідомих виробників. Тюбик має бути герметично упакований.

Говорячи загалом, життєдіяльність людини залежить стану здоров'я. Підтримка його на хорошому рівні залежить від кількості вітамінів і мінералів, що надходять в організм. Для чоловіків, жінок та дітей існують спеціальні групи вітамінів, які потрібно застосовувати за потреби, з урахуванням рекомендацій лікарів.

Реклама: