Всесезонний відпочинок у Карпатах. Від гірських лиж до риболовлі

Карпатські гори – це гордість України. Гори, що суцільно поросли лісом, місцями зі сніговими шапками і настільки чисте повітря, що їм неможливо надихатися. Відпочинок в Карпатах це завжди позитивні емоції – і влітку, і взимку.

  • Влітку тут вирує зелень, і комфортна температура сприяє довгим прогулянкам і горами, і долинами. Тутешні місця багаті на гриби і чорницю. Після кожного дощу сотні любителів тихого полювання прямують у ліси і, що дивно, ніхто не йде з порожніми руками.
  • Зима в Карпатах, як правило, сніжна у період із квітня по листопад. Любителі гірськолижного катання із великим задоволенням щороку приїжджають сюди. Різноманітність у спуски на лижах вносять катання на санях та собачих упряжках. До речі, коли починає приходити весняне тепло тут можна добре засмагнути.

Буковель

Чарівна природна краса Карпат не залишить нікого байдужим навіть у міжсезоння.

  • Весна тут-це струмки, що біжать з гір, первоцвіти на пагорбах, різноголосий пташиний гомін і десятки видів тварин-від бабака до ведмедя.
  • Осінь у цих місцях рясніє різноманітністю відтінків. Щоб сфотографувати цю красу, сюди спеціально приїжджають художники.

Карпати приваблюють туристів не лише природною красою, а й своєрідними замками та музейними експозиціями.

Курорти Карпат

Драгобрат

Тут знаходиться найвища гора країни. Загальна довжина місцевих трас становить 10 км. Виділено місця для занять фрірайдом. Ціни визначаються ступенем складності та довжиною спуску та не прив'язані до кількості днів відпочинку, оскільки сюди приїжджають шанувальники катання по неїжджених схилах. Завдяки значній висоті та місцевому клімату, тут завжди ідеальний для катання сніговий покрив, стан якого постійно підтримується за допомогою спецтехніки. Драгобрат розташований на висоті 1400 м над рівнем моря, в місці злиття лісу і лук, біля гори Стіг, висота якої досягає 1707 м. Тут можна прокотитися на лижах і по рівній місцевості-в лісі або вздовж русла струмка, біля масиву Близниця. А можна піднятися на найвищу точку гори на ратраку і скотитися вниз сніговою цілиною. Або залишитися на горі, щоб помилуватися заходом сонця. Або зігрітися в дров'яній лазні, що сподобалася.

Драгобат

Варто врахувати, що добиратися до курорту доведеться спецтранспорті. Своїм автомобілем сюди не дістатися, т.к. дорога надзвичайно небезпечна.

З приходом тепла озера тут наповнюються талою льодовиковою водою. Разом із зеленню полів вони складають приголомшливу картину. Через Чорногорський хребет, що проходить через Драгобрат, прокладено багато турмаршрутів, які знайшли чимало шанувальників.

Славське

Дістатись цього селища нескладно. Сюди зручно добиратися поїздом, автобусом або на автомобілі. На території цього селища є кілька гір, призначених для катання. Загальна довжина трас близько 30 км. Деяка частина з них схвалена федерацією гірськолижного спорту, тому тут тренується багато спортсменів. Виділено зони для катання незайманим снігом.

  • 9 трас, серед яких є варіанти і для новачків, і для професіоналів, обладнані на горі Захар Беркут, висота якої складає 1243 м. 4 витяги та мультиліфт роблять катання комфортним.
  • 11 трас, більше половини яких схвалено FIS, належать на горі Тростян. Це багатолюдне місце через розташування гори в центрі селища.
  • Помандрувати селом можна на санях, запряжених кіньми.
  • У літній сезон народу тут небагато. У цей період їм пропонують велосипедні та кінні прогулянки, рибалку.

Славское

Буковель

Цей курорт характеризують 62 спуски для 3 ступенів підготовки, що катаються, загальною довжиною 50 км. Обладнано дитячу трасу. Організовано школу для новачків-сноубордистів та лижників. Виділено територію для катання на тюбінгах.

Це найбільше та найсучасніше місце для катання в Карпатах, з найбільш розвиненою інфраструктурою.

  • Висота у верхній точці гори Довга -1372 м. Довжина одного зі спусків сягає 2132 метрів. Розташування трас продумане таким чином, що легко можна потрапити з однієї частини Буковеля до іншої.
  • Відпочиваючі тут мають можливість покататися на собачих упряжках і сфотографуватися з ними.
  • У літній період Буковель стає популярним місцем для відпочинку дітей. На території обладнано поля для футболу та баскетболу, безліч спортивних майданчиків, треки для катання на картингах. До послуг відпочиваючих-тролів, на якому можна покататися "з вітерцем".
  • Крім того, влітку тут організовано пляжний відпочинок та купання в озері. Вважаючи за краще рибалку тут можна ловити форель.
  • Люди з активною життєвою позицією оцінять підвісний парк для скелелазіння, підйом у гори верхи на конях чи джипах.
  • Протягом усього року тут працює витяг для охочих помилуватися гірськими вершинами.
  • Буковель пропонує відпочиваючим послуги spa, сауни та гарячі чани.

Привабливість Карпат не обмежується комфортним курортним відпочинком. Тутешні природні пам'ятки додадуть відпочиваючим вражень.

Буковель

Інші природні краси Карпат

Косино – термальні води

Термальні води Косино - один із найкращих комплексів із лікувальними гарячими джерелами.

  • Для лікування в Косині облаштовано 7 термальних басейнів. Термальні басейни Косино - справжні джерела сили та здоров'я.
  • І як підтвердження цього – басейн із 16-метровим фонтаном «Золотий кран здоров'я», з якого подається термальна сірководнева вода, збагачена киснем. Він внесений до Книги рекордів Гіннеса.
  • Оригінальні термальні басейни-джакузі виконані у формі пляшки з вином, чашки кави, кухля пива та басейну з міцними напоями.
  • У кожному їх термальна вода подається з відповідним запахом.
  • Для дітей передбачені дитячий басейн та атракціони.

Гості можуть відпочити в саунах та басейнах, соляній кімнаті, хамамі, крижаній печері, ресторані.

Косино

Річка Черемош

Ця швидка річка приваблює шанувальників рафтингу. Навесні, в сезон сплавів холодною гірською річкою, можна орендувати човен і все необхідне спорядження. За потреби є можливість вдатися до допомоги інструктора.

На прибережній території діють постійні табори з наметами та похідно-польовою кухнею.

Такий екстремальний вид відпочинку надовго залишить враження.

Черемош

Яремче

Це місто цікаве 8-ми метровим водоспадом Пробій, що знаходиться в центрі міста. На водоспадом розташований підвісний міст, з якого зручно спостерігати за спадаючою водою. Зовсім поряд організований прокат національних костюмів для фотографування на тлі краєвиду.

На відстані 2 кілометрів існує ще один водоспад, 15-метровий Гук-Женецький.

В околицях міста можна прогулятися національним природним парком. Тут дозволено збирати ягоди та гриби. Під час перебування тут можлива зустріч із тваринами із Червоної книги України.

Чим ще приваблює туристів Яремча? Знаменитою “Стежкою Довбуша”, гуцульського Робіна Гуда, борця з польськими шляхтичами. Серед місцевих ходить багато легенд, пов'язаних із цією стежкою та захованими тут скарбами Довбуша. Довжина стежки, що проходить серед скель 4 км. Закінчується вона біля хребта Ґорґани. Під час руху мандрівникам зустрічаються скульптури, створені руками Дарія Грабаря. Найбільш привабливим об'єктом, який стане очам туристів, є Камінь Довбуша.

Яремче

Озеро Синевир

Озеро Синевир називають також "морським оком" через те, що вид зверху на нього і розташований на його середині маленький острівець дуже нагадує око. На його березі стоїть скульптура дівчини Синь та хлопця Вир. За переказами, імена цих закоханих дали назву озеру.

Це найдавніше озеро, вік якого становить близько 10 тисяч років, розташоване високо в горах і є перлиною Національного парку "Синевір". Це чемпіон країни за висотою розташування, що становить 989 м над рівнем моря. Завдяки струмку, що біжить з гір, вода озера чиста і прозора і служить домом декількома видами форелі.

Навколо водоймища розташувалися старі ялинки, вік яких становить від 140 до 160 років.

Безліч маршрутів для туристів проходить його берегової лінії. У його околицях удосталь водяться дикі тварини, оскільки полювання і риболовля тут заборонені, і ніщо не несе загрози їхньому існуванню.

Синевир

Гора Говерла

Є найвищою горою країни зі значенням 2061 м над рівнем моря, що саме собою викликає бажання професійних альпіністів кинути їй виклик. Взимку здолати шлях до вершини під силу лише тренованим людям.

Влітку зійти на гору під силу практично кожному. Сходження займає близько трьох днів, в які входить ночівля у кемпінгу та спуск вниз. до річки Прут, розташованої біля підніжжя. Вихідною точкою підйому є селище Ворохта.

Відпочинок у Карпатах нікому не видасться одноманітним. Будь-якої пори року гостям цих місць є чим себе зайняти.

Реклама: