Як правильно вибрати човен ПВХ для комфортного відпочинку

Зроблені з ПВХ човни є малогабаритні плавучі судна, які є універсальними і мають цілий комплекс переваг, яких позбавлені їх гумові аналоги. Такі човни виготовляються на основі волокон синтетики з поліуретановим та полівінілхлоридним покриттям. Завдяки матеріалам, дані суду характеризуються підвищеними показниками стійкості до впливу вологи і механічним пошкодженням. При цьому вони не втрачають еластичність.

Гребні надувні човни пвх - відмінний варіант і для затятих мисливців, і для бувалих рибалок. Ці вироби також сподобаються туристам-екстремалам, адже вони не бояться ні гірських річечок, ні непрохідних боліт. Невелика маса і компактні габарити позитивно позначаються на процесі транспортування човна.

Купити човен ПВХ нескладно, благо на просторах мережі Internet є безліч ресурсів, де можна придбати виріб онлайн і дочекатися, поки його доставлять на вашу адресу. Однак, для початку потрібно визначитися з тим, який плавзасіб краще взяти.

ПВХ-човни поділяються на моторні та гребні. Є також комбінований різновид – моторно-гребний човен. З назви видно, що моторні судна переміщуються завдяки мотору гребні – за рахунок весел та зусиль користувача, моторно-гребні – змішаний варіант.

На що звернути увагу під час виборів?

Перший критерій вибору – комфортабельність. Прихильникам зручності слід звернути увагу на човни, балон яких характеризується значним діаметром. Тоді до неї також потрібно брати дно.

Другий критерій – кількість людей, які помістяться у човен. Є загальні індикатори співвідношення числа користувачів та довжини судна:

  • плавзасоби, довжина яких не перевищує 2,6 метра, призначена для однієї особи;
  • двом рибалкам чи мисливцям потрібно брати човен із довжиною в діапазоні 2,7-4 метрів;
  • для трьох осіб підходять судна із довжиною 3,6-4 метри;
  • для чотирьох людей краще брати човен із більшою довжиною.

Третій критерій – дно. Воно буває жорстким та надувним. Перший варіант коштує менше, але його важче збирати, та й вага його більша. Надувне днище сприяє зменшенню маси човна, але підвищує вантажопідйомність, полегшує складання і, отже, коштує дорожче.

Вибір відповідного двигуна

Один із найбільш значущих параметрів – вихід на гліссування. Щоб досягти оптимальної величини індикатора, потрібно брати привід з розрахунком 4 кінських сили на 1 користувача. У всьому іншому, вибір двигуна залежить від особистісних переваг і, звичайно ж, бюджету.

Реклама: