Декілька основ скандинавського стилю в інтер'єрі будинку

Білим-біло: колір у скандинавському інтер'єрі

Почнемо з найочевиднішого — з білого кольору. Без нього скандинавський стиль в інтер'єрі не скандинавський. Щоб будинок не перетворився на лікарню, білість розбавляють теплі бежеві тони, прохолодна синьова, нейтральні сірі відтінки та чорні контрасти. Трапляються і осередки яскравого кольору в дизайні інтер'єру будинку: це можуть бути декоративні елементи або щось з меблів. У білій вітальні цілком може оселитися жовте крісло, малиновий пуф або аквамариновий диван.

Білі предмети інтер'єру – найочевидніший скандинавський хід. Навіть якщо стіни вже виглядають як чистий лист, від білого стільця важко утриматися.

Скандинавский стиль в интерьере

Світле справжнє: світло у скандинавському інтер'єрі

Скандинавський стиль сформувався під впливом клімату північної Європи, де зими затяжні, короткі дні, а сонце — рідкісний гість. Рідкісний, але бажаний. Головне завдання скандинавського інтер'єру - заманити сонце в квартиру, забезпечити максимальний доступ природного світла та його найкраще поширення у приміщенні.

  • Уявіть собі морозний сонячний ранок: сніг падав усю ніч і тепер незаймано білий блищить у променях сонця. Також і світлі поверхні у скандинавському інтер'єрі відбивають сонячне світло. Щоб відбивалося ще краще поверхні можуть бути не лише світлими, а й глянсовими.
  • А щоб світові було звідки надходити вікна у скандинавських квартирах, завжди великогабаритні. Штори або відсутні, або виготовлені з напівпрозорих тканин.
  • Якщо вікна - очі вдома, то у типових будинків погляд із прищуром. Розширити віконний отвір можна, але складно. Простіше подбати про грамотне штучне освітлення. Скандинавський інтер'єр любить складні світлові схеми, що поєднують різномасні споти, лампи, торшери та світлодіодне підсвічування, яке має право з'явитися в будь-якому приміщенні квартири та підсвітити все на своєму шляху.

Скандинавский стиль

Все натуральне: матеріали скандинавського стилю

Скандинавський інтер'єр - як дівчина, яка користується косметикою дуже помірно і може похвалитися природною красою. Північний стиль далекий від химерного та палацового, його основні виразні засоби - фактури натуральних матеріалів.

  • Насамперед це деревина. Як скандинави люблять дерево! У скандинавських будинках і квартирах воно набуває різноманітних меблевих форм, вистилає підлогу, декорує стіни і навіть пробирається на стелю у вигляді стильних дерев'яних балок. Вітається мінімальна обробка.
  • Крім дерева в скандинавському просторі є натуральний текстиль, кераміка, метал, скло, хутро, шкіра, штукатурка і паперові шпалери. До речі, доведеться і гола цегляна стіна, але обов'язково в білому кольорі.
  • Пластик теж може поринути у скандинавський простір, наприклад, у вигляді модних стільців із прозорого акрилу. Дорогому паркету можна віддати перевагу бюджетному ламінату, а натуральному хутру та шкірі їх штучні аналоги.

Скандинавский стиль

Проста геометрія: меблі по-скандинавськи

Жодних громіздких шаф у «бабусиному» стилі, ніяких барокових завитків і складних футуристичних форм. Меблі в скандинавському стилі — прості і привабливі, як відкриті скандинавські особи. Іноді з ретро акцентом.

Вона винятково функціональна та ергономічна. Це лаконічні дивани-трансформери, стильні відкриті стелажі, мінімалістичні журнальні столики, модульні конструкції з поличками та ящиками. Форми прості, габарити помірні.

Реклама: