Японська розкіш для подорожей відома як Toyota Highlander

За заявою виробника, новий Toyota Highlander це перший семимісний позашляховик Toyota, що пропонується з гібридним приводом. Звучить назва «перший», але, простіше кажучи, це ще одна альтернатива семимісцевому позашляховику Toyota - дизельному Land Cruiser, який більше підходить для мисливців, ніж для сімей з дітьми.

Toyota Highlander

Модель Highlander сходить до 2000 року, але поки що вона пропонувалася лише на ринках Північної Америки, Азії та Австралії. Цікаво, що це друга модель (згадаймо Camry), якою Toyota радує малозабезпечених європейців, шанувальників цих моделей. Highlander – найрозкішніший і найбільший позашляховик Toyota серед усього модельного ряду https://toyota.com.ua/modelnij-ryad. Неминуче хочеться порівняти його з RAV4, (не хочеться порівнювати з Land Cruiser через рамну конструкцію).

У чому різниця і чи він коштує своїх грошей?

Спочатку подивіться на машину. Великий вагон, справжня баржа – 4,96 м. Він майже на 40 см більший за молодшого брата (RAV4). Задня частина автомобіля виглядає як суміш RAV4 та Lexus RX, а передня частина побудована відповідно до поточного напрямку дизайну Toyota.

Перше враження справді гарне. Великий мультимедійний екран (12,3 дюйми), перфорована шкіра з функцією вентиляції, проекційний екран на лобовому склі, оздоблення під дерево на важелі перемикання передач.

В інтер'єрі використано безліч хвилястих та вигнутих ліній, що створює враження затишку та розкоші. За якістю матеріалів цей продукт Toyota, як і раніше, відстає від позашляховиків преміум-сегменту (все той же глянсовий чорний пластик навколо мультимедіа), але його більше не плутатиме з RAV4.

Цікаво, що Toyota як і раніше використовує аналогову панель приладів водія (з 7-дюймовим екраном посередині). Сам мультимедійний екран радує своїми розмірами та пристойною роздільною здатністю, але меню та навігаційний дисплей такі ж старомодні, як і у RAV4. Бажаєте більш сучасне відео? Підключаємо Apple CarPlay і ситуація покращується.

Керуй мрією

У Highlander в стандартній комплектації 7 сидінь і система AWD-i (при необхідності активується допоміжний електродвигун заднього приводу).

  • Для перших кількох кілометрів враження, що гібрид Toyota з коробкою варіатора нарешті не сильно шумить і тягне непогано. У порівнянні з RAV4 двигун трохи потужніший, а вага Highlander, на секундочку, майже на 400 кг більша. У деяких оглядах говориться, що розгін до 100 км/год швидше на 0,2 секунд на користь RAV4.
  • Машина котиться м'яко і комфортно, тільки робота підвіски з 20-дюймовими колесами могла бути менш чутною.
  • Похвально, що Highlander значно менше коливань кузова в поворотах, ніж у його молодшого брата.
  • Toyota Highlander поставляється з пакетом систем безпеки Toyota Safety Sense. Таким чином, водієві не потрібно повертати голову чи замовляти панорамний люк на даху, чи, наприклад, датчики сліпих зон. Найрозкішніша комплектація може запропонувати і дверні доводчики.
  • Окремо варто згадати цифрове дзеркало заднього виду. У темряві може здатися, що ви дивитеся на якусь відеогра. До речі, зображення відображається трохи збільшеним, тому перше враження таке, що в задній бампер ось-ось в'їдуть.
  • Без переднього парктроніка було б складно. Але ви також купите цю машину почасти через її габарити. Наприклад, багажник тут більший, ніж у нового VW Touareg.
  • Загальна середня витрата цього автомобіля склала 8,9 л/100 км - як демонстраційний автомобіль цілком пристойний, і ви можете досягти заявленого середнього показника 7 літрів з невеликим на сотню.

Загалом ця машина знайде свого покупця. Можливо, хтось захоче знайти золоту середину між RAV4 та Lexus, а можливо, переманить любителя німецьких автомобілів.

Реклама: