Який туристичний намет вибрати?

Задумалися про покупку намету? Подумайте, що вам справді знадобиться. Подорожувати на самоті дикою природою? Кемпінг з сім'єю в горах? Сходження на Говерлу? Чи, може, велосипедна прогулянка з кошиками? Вага, розмір, міцність - все залежить від того, якій діяльності ви віддаєте перевагу та для чого зібрались купити намет.

Це змусить вас почуватися як удома всередині. Майже. Відомо, що ніщо не замінить велике м'яке ліжко з великими подушками та чотирма стінами навколо нього. Але правильно підібрані зроблять різницю менш помітною, і ви із задоволенням плануватимете більш тривалі подорожі з ночівлею на свіжому повітрі. То який туристичний намет вибрати? У цій статті ми спробували знайти відповідь на це запитання.

Який туристичний намет вибрати? Який розмір ?

Саме простір усередині намету залишить у вас фантастичні чи кошмарні спогади про подорож. Важлива не тільки кількість людей, які мають спати в наметі, а й очікувані погодні умови. При виборі двомісного намету на сайті naturehike варто враховувати обмежений простір усередині. Однак його перевагою може виявитися невелика вага.

Подумайте про розміри намету

Оцінюючи розміри інтер'єру намету, пам'ятайте не лише про кількість людей, а й про їхнє спорядження.

  • У просторому тамбурі помістяться кухонне начиння, взуття або рюкзаки. Однак, коли йде сильний дощ, варто припустити, що частину техніки доведеться розмістити в спальні. Більше того, перш ніж вважати само собою зрозумілим, що на 150 см можна без проблем розмістити 3 спальні килимки, переконайтеся, що ваш спальний килимок не має ширини 60 см.
  • Також пам'ятайте, що розмір підлоги спальні відрізняється від реальної корисної площі. Похилий стіни намету обмежують функціональність вільного простору по краях. Це чимось схоже на горище будинку, що ширяє — там ліжко в самому кутку кімнати теж не поставиш.
  • Краї спальні відмінно підійдуть як місце для зберігання гаджетів. Однак, вирішуючи, який намет для кемпінгу вибрати, потрібно знати, що його форма має значення. Крім того, варто зазначити, що суворо дотримуватись специфікації не варто. Тримісний намет також відмінно підходить для двох людей, якщо вам потрібно трохи більше місця.
  • Якщо ви не плануєте носити намет у туристичному рюкзаку, розмір упаковки та вага в цілому не повинні бути проблемою. Тому компактні одномісні та двомісні намети можна відкласти убік. Замість цього вибирайте намети для стаціонарного кемпінгу, які можна запакувати в машину (намети на 4 особи, намети на 5 осіб або сімейні намети). На закінчення варто правильно оцінити той вид активного відпочинку, який вам найближчий. Туризм — досить широке поняття, і намети використовують як підкорювачі високих вершин, і бігуни на довгі дистанції. Інший намет також виберуть звичайні туристи або велосипедисти, які подорожують світом із прикріпленими кофрами.

Скільки людей?

Прикиньте необхідну житлову площу, необхідну для того, щоб з комфортом проводити не лише короткі літні ночі, а й досить нудні та довгі дощові дні. 

  • Ультракомпактні трекінгові намети створені для задоволення специфічних потреб туристів, яким доводиться йти на деякі компроміси у боротьбі за більш легкий та компактний багаж.
  • З іншого боку, просторі сімейні намети або високі чотиримісні намети підходять для кемпінгу та тривалішого перебування.

Домашній трюк для тих, хто шукає ідеальний намет для кемпінгу: використовуйте пакувальну стрічку, щоб наклеїти контур спальні намету на підлогу. Потім тестуйте, розкладайте на улюбленому килимку/циновці з багажем і без. Пам'ятайте, що 10-15 см від краю можна списати.

 

Яка вага туристичного намету?

Не дозволяйте нікому говорити вам, що чим легший похідний намет, тим краще. Вага 2,9 кг проти 5 кг має велике значення, якщо ви носите намет у рюкзаку під час багатоденного походу. Однак при виборі намету для кемпінгу, припускаючи, що він перевозитиметься на автомобілі, вирішальне значення матимуть інші характеристики.

Емпіричне правило: чим більше намет, тим він зручніший, але, ймовірно, і важчий. Чим легші матеріали, тим менше важить вся річ, але й тим дорожче вона коштує. Як і в житті, ви не можете завжди мати все. Одні характеристики впливають на ціну, інші на вагу.

Наскільки довговічний намет?

Виберіть туристичний намет, який витримає найнесприятливіші умови. Більшість 2-3 сезонних наметів забезпечують достатній захист від дощу, але не всі також справляються з поривчастим вітром. Подумайте над питаннями:

  • Чи забезпечує розташування арок стійкість конструкції?
  • З чого зроблено пов'язки на голову?
  • Чи можна все це стабілізувати додатковими ременями?
  • Чи мають матеріали достатньої міцністю та водостійкістю?

Реклама: