Как подготовиться к поездке в ​​горы — проверенные советы

Збираєтесь до Карпат з сім'єю і мрієте, щоб це було пригодою всього вашого життя? Чудово. Однак, якщо ви збираєтеся їхати машиною, уважно перевірте, чи підходить вона для гірських походів і чи зможе вона безпечно і з комфортом доставити всю вашу родину до місця призначення. А краще зверніться до фахівців, які проводять екскурсії на джипах по Карпатам.

Чому варто поїхати в Карпати?

Походження назви гір невідомо достеменно. Існує версія, що назву вони здобули на честь племен «коропів», які колись жили на цій території. Але також подейкують, що плем'я було названо на честь гір.

У Карпатах є дуже багато курортів, які відкриті для туристів цілий рік. Європейські умови проживання, гарний сервіс, гостинність місцевого населення, індивідуальний підхід до кожного, чудова карпатська кухня – тут створено всі умови для комфорту відпочиваючих.

Відпочинок взимку в Карпатах легко можна зробити незабутнім, адже на відвідувачів чекає ціла мережа сучасних гірськолижних курортів, які оцінять люди, які люблять зимові види спорту. Катання на лижах, сноубордах, подорожі на снігоходах… Викид адреналіну забезпечений. Підкорити лижний спуск можуть усі: від затятого впевненого екстремалу до новачка, який тільки осягає ази катання. Навіть відсутність гірськолижного спорядження не стане на заваді відпочинку, тому що його легко можна взяти напрокат. Будь-якої миті, якщо потрібно, можна найняти інструктора, який із задоволенням навчить усім премудростям катання. Любителям тихого відпочинку також знайдеться чим зайнятися. Зимові Карпати – дивовижне видовище. Спокійні прогулянки зимовими лісами, єднання з природою, знайомство з місцевими звичаями та вражень вистачить на весь рік.

Відпочинок у Карпатах влітку – це піші походи, велотури, лісові прогулянки, катання на конях та квадроциклах, купання в річках та озерах, екскурсії, польоти на параплані, сплави гірськими річками, джипінг Яремче тощо.

У Карпатах є все для гарного та комфортного відпочинку. Потрібно лише вирушити у поїздку.

Як підготуватись до поїздки в гори на джипі?

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в гори чи на море, вам необхідно перевірити, чи справно працює автомобіль і чи немає несправностей, які потребують ремонту, наприклад, зламаних гальм. Якщо ви впевнені, що це технічно правильно, перевірте додаткові елементи, такі як:

  • тиск у шинах та стан шин – занадто низький тиск у шинах може призвести, наприклад, до втрати контролю над автомобілем під час руху.
  • запасне колесо – переконайтеся, що воно у хорошому стані. Немає нічого гіршого за ситуацію, в якій потрібно замінити колесо, а з багажника дістаєш... трубку.
  • рівень рідини омивача вітрового скла - це справді неприємно і небезпечно, коли доводиться їхати під дощем, не маючи можливості побризкати на вікна. Таким чином, ви наражаєте себе на неминучий крах.
  • стан двірників – затуманене лобове скло, що заважає гарній видимості, становить реальну небезпеку у дорозі.
  • освітлення – перевірте. Подивіться, чи достатньо ясне світло, щоб висвітлити вам шлях.
  • рівень робочої рідини - переконайтеся, що у вас достатньо олії, гальмівної рідини та охолоджуючої рідини. Ви ж не хочете опинитися в ситуації, коли гальма перестають працювати чи двигун перегрівається, чи не так?
  • аксесуари - перевірте, чи ви пропали якісь предмети. Наслідком є не лише штраф, а насамперед недостатня допомога у разі аварії.

На що звернути увагу при виборі комфортної подорожі на джипі в гори?

Хоча вбудовані в автомобіль системи безпеки забезпечують комфорт при керуванні в незнайомих районах, кілька додаткових елементів відповідають за приємну подорож під час відпустки. Наприклад:

  • великий багажник - будь-хто, хто подорожує великою сімейною компанією, добре знає, що місткий багажник дозволяє легко паковати весь необхідний одяг та аксесуари. Крім того, вам буде простіше паковати речі в багажник правильної форми, що дозволить зручніше розмістити валізи та сумки.
  • зручні сидіння - якщо на вас чекає багатогодинна поїздка, електрорегульовані сидіння з м'яким сидінням і функцією підігріву неодмінно дозволять вам подорожувати на ньому з великим комфортом.

 

Реклама: