Найцікавіші аксесуари для гриля

Функціональний гриль, який підтримує високі температури, незамінний, якщо ви хочете, щоб їжа була рівномірно приготована і соковита всередині. Однак, це ще не все! Варто зацікавитися різними додатковими аксесуарами, які зроблять приготування на грилі більш приємним та легким. Завдяки цьому він буде смачнішим, безпечнішим і з більшою витонченістю. Крім того, продукція, що пропонується визнаними виробниками, значно розширює спектр можливостей! Якій набір для барбекю треба купити? Ознайомтеся з найцікавішими продуктами та спробуйте нові страви на грилі!

Термометри для вимірювання усередині харчових продуктів

Термометр для гриля абсолютно необхідний, якщо ви хочете переконатися, що ваш стейк, курка або печеня належним чином приготовлені всередині. Пам'ятайте, що час приготування на грилі, що рекомендується, — це ще не все — розмір м'яса або погодні умови також мають велике значення. Якщо ви будете слідувати рецептам, не контролюючи внутрішню температуру, ви можете виявити, що м'ясо всередині все ще сире або стало занадто сухим через занадто тривалий час приготування.

Серед термометрів можна знайти різні рішення: від традиційних аналогових моделей зі стрілкою до електронних зі світлодіодним дисплеєм, що дозволить перевіряти температуру навіть у темряві.

Більше того, виробники також пропонують так звані розумні термометри, які підключаються до програми, встановленої на смартфоні. Там ви можете встановити бажаний ступінь відображення, а вбудована програма порекомендує найкращу температуру. Завдяки цьому можна відстежувати весь процес приготування на грилі на своєму смартфоні. Просто дочекайтеся повідомлення, коли їжа вимагатиме вашої уваги, а значить, ви витратите менше часу на перевірку гриля - вам не доведеться відривати погляд від цікавих розмов з гостями, щоб постійно стежити за м'ясом на грилі!

Вибір конкретної моделі залежить від особистих уподобань, але обов'язково варто купити термометр як перший елемент вашої колекції аксесуарів для гриля. Ось деякі моделі, на які варто звернути увагу:

  • Міні-термометр – 4 шт. Broil King - набір з чотирьох міні-термометрів, завдяки яким ви контролюватимете температуру декількох видів м'яса. Червоні термометри використовуються для вимірювання температури птиці, а чорні для вимірювання яловичини або свинини.
  • Миттєвий термометр Broil King - електронна модель на батарейках, оснащена довгим шампуром, завдяки якому ви легко зможете виміряти температуру навіть усередині великих шматків м'яса. Додатковою перевагою є підсвічування дисплея.
  • Bluetooth-термометр Accu-Probe з 2 датчиками - має РК-дисплей, на якому відображатиметься вимірювання до 4 підключених датчиків (у комплекті ви знайдете два). Встановлює з'єднання Bluetooth зі смартфонами — ви отримаєте сповіщення, коли страва буде готова до зняття гриля.
  • Розумний термометр GrillEye® MAX — модель для власників грилів з великою площею поверхні, які бажають одночасно готувати на грилі різноманітні страви. До нього можна підключити до 8 щупів і ви можете бачити хід кожного вимірювання на цифровому дисплеї. Крім того, пристрій підключається до мобільної програми на телефонах, де ви отримаєте доступ до розширених можливостей керування.

Захисні аксесуари для барбекю

Якщо ви не хочете обпектися під час грилю, обов'язково купіть захисні рукавички для гриля. Це обов'язкове обладнання, особливо для власників вугільних грилів, які часто контактують із гарячими брикетами. Однак їх також варто використовувати при очищенні гарячих грат або зняття з гриля посуду з гарячими ручками.

Ми особливо рекомендуємо термостійкі рукавички з арамідних волокон, які не обмежують руху (як це відбувається з силіконовими рукавичками). Рукавичка має внутрішню підкладку з бавовни, що робить її зручною та приємною у носінні. Варто звернути увагу на:

  • Арамідні рукавички для барбекю - 5 пальців і термостійкі. Крім того, вони додатково покриті силіконовими смужками, що перешкоджають вислизу захоплених предметів з рук. Вони захищають до передпліччя.
  • Рукавички для гриля - вишуканий крій робить їх гнучкими, забезпечує надійне захоплення і захист від високих температур. Крім того, їх легко чистити.

Жир і соки, що капають із продуктів, приготовлених на грилі, — це нормально, тому варто також подбати про захист свого одягу. Варто інвестувати в захисний фартух з товстого матеріалу, стійкого до високих температур.

Приладдя для приготування страв на грилі

Функціональні газові і вугільні грилі з вишуканим дизайном, завдяки якому вони тривалий час підтримують високі температури, чудово підходять для приготування різних страв. Крім класики на грилі, ви можете спекти піцу з хрусткими краями, цілу курку або соковите спекотне. Крім того, спеціальне приладдя для грилю також полегшить приготування класики, такий як шашлик з різнокольоровими овочами та соковитими шматочками м'яса, а завдяки чавунним тарілкам можна приготувати смачні сніданки прямо на грядці!

 

Набір шампурів

Так як шашлик - одна з улюблених страв на мангалі, варто мати аксесуар, який полегшить приготування цієї страви. Функціональний набір для приготування шампура на грилі зазвичай складається з решітки, завдяки якій ви уникнете опіків, і багаторазового шампура, на який набиваємо м'ясо та овочі. Особливо рекомендуємо набори провідних виробників грилів:

  • Набір шампурів Broil King - складається з 4 подвійних шампурів, виготовлених з міцної нержавіючої сталі. Всі вони встановлені на стійці, а на кінці є ручки, які дозволяють легко перевернути смажені шампури на інший бік.
  • Набір шампурів для барбекю Enders - у пропозиції німецького виробника є набір, що складається з 6 шампурів. Крім того, вони монтуються на раму, що захищає від прямого контакту з ґратами, запобігаючи прилипанню. Набір виготовлений із нержавіючої сталі.

Камінь для піци

Якщо ваш гриль тримає температуру вище 300 градусів за Цельсієм, подумайте про купівлю спеціального каменю, на якому можна пекти піцу, хліб і тістечка. Ставиться прямо на добре прогріті грати, щоб за короткий час приготувати ідеально пропечену страву.

Хороший камінь дозволяє приготувати піцу не гірше, ніж у відомих піцеріях. До того ж пориста структура каменю не дозволяє тесту прилипати та вбирає зайву вологу. Камені можуть бути виготовлені з різних матеріалів – ми отримаємо керамічні, гранітні, шамотні та кордієритові моделі. Ось кілька рекомендацій, на які варто звернути увагу:

  • Камінь для піци Enders з ручками Switch Grid - страва діаметром 31,5 см, виготовлена з кераміки. Додатковою перевагою є ручки з чавуну, завдяки яким легко переносити готову піцу з гриля на стіл. Він чудово акумулює та віддає тепло. Крім того, він вбирає вологу, що робить готову піцу ідеально хрумкою! Сумісний із грилями зі змінною системою картриджів.
  • Круглі глазурований камінь для випічки діам. 36,5 см Вебер - виготовлений з кордієриту, який більш стійкий до високих температур, ніж керамічні камені. Він має діаметр 36,5 см і чудово акумулює тепло. Сумісний із грилями із системою Weber GBS.
  • Прямокутний камінь для піци Broil King - дозволяє приготувати піцу навіть більшого розміру, ніж на круглому посуді. Завдяки зрізаним кутам забезпечується оптимальна циркуляція повітря, а випічка піци після розігріву займає лише кілька хвилин. Підходить замість сітки на газових грилях Broil King Baron та Crown.
  • Піч для піци Broil King BBQ є ідеальним доповненням до прямокутного каменю Broil King. Завдяки цьому піца відмінно пропечеться і зверху. Конструкція відкрита ззаду, що дозволяє здійснювати додаткове нагрівання за рахунок потужності пальника гриля.

Чавунні тарілки та сковороди

Ще одна посудина, яка значно розширить спектр можливостей вашого гриля, - це чавунна плита або сковорода. Це дуже практичне доповнення — воно дозволяє смажити та запікати за однакової температури, без ризику раптового підсмажування наших страв.

Майже всі відомі виробники пропонують аксесуари, які підходять замість гриля - просто замініть гриль на тарілку, якщо хочете приготувати яєчню, млинці або морепродукти в саду. Сковорода з більш високими бортиками ідеально підходить для приготування іспанської паельї, італійського різотто або рваної свинини.

  • Чавунна сковорода з ручками Switch Grid Enders - має діаметр 31 см і висоту бортиків 4 см. Завдяки цьому ви легко зможете приготувати страви, що вимагають не тільки перевертання на інший бік, але і перемішування. Додатковою перевагою є ручки для перенесення.
  • Чавунна каструля Dutch Oven 2 в 1 з чавунною сковородою Weber — цікаве рішення, що дає практично необмежені можливості. На сковороді ви приготуєте класичні страви, так і рагу або східні супи. Об'єм казана 6,9 л, також можна використовувати обидві частини набору незалежно один від одного.
  • GrillPro: Універсальна чавунна пластина - двостороння пластина для багатьох застосувань. Ребриста сторона ідеально підходить для стейків та великих шматків м'яса, а гладка поверхня ідеальна для приготування овочів та фруктів.
 

 

Грати для курячого грилю

На функціональному грилі ви з легкістю приготуєте цілу курку, яка порадує вас своєю рум'яною скоринкою та винятковою соковитістю. Достатньо скористатися спеціальною підставкою, яка є у пропозиціях багатьох виробників.

Зазвичай такий посуд складається з двох частин - у них є ще й жаровня, яку можна викласти улюбленими овочами. Серед підставок для курки-гриль, яких на ринку досить багато, на увагу заслуговують такі:

  • Broil King Chicken Roaster with Roaster - ідеально підходить для смаження курки, індички або качки у вертикальному положенні. Також всередину можна налити рідини, щоб м'ясо зберегло м'яку, соковиту серединку і набуло кращого аромату. Крім того, у місткій жаровні можна вмістити безліч овочів, що стане чудовим доповненням до основної страви!
  • Підставка для смаження курей Big Green Egg - з місцем для банки пива - її вміст при випаровуванні надасть курці неповторний аромат. Звичайно, замість пива можна використовувати будь-які інші маринади, або просто воду.
  • Решітка для курки з чавунними ручками Switch Grid Enders - підставка від бренду Enders має знімну ручку для курки, яка дозволяє нам ретельно очистити аксесуар після приготування на грилі. Ця функція також дозволяє відкрутити центр, щоб отримати гладку поверхню (каструлю). Корпус аксесуара виконаний з міцної нержавіючої сталі з емальованими міцними чавунними ручками.
  • Грати для барбекю
  • М'ясо риби ніжне, і є ризик, що воно розвалиться під час смаження. Саме тому варто інвестувати у спеціальні аксесуари для гриля, які значно полегшать приготування ароматного лосося, форелі чи тріски. У пропозиції виробників є кошики різних розмірів і форм – деякі з них мають високі краї та застібку, інші – плоскі.

Багато кошиків також підійдуть для обсмажування на грилі невеликих шматочків овочів та фруктів – так ви захистите їх від падіння з грилю та запобігте опікам. Перевірте, на які моделі варто звернути увагу:

  • Вебер Кошик для гриля риби та овочів, великий - складається з двох рамок, між якими укладаємо рибу та овочі. Його перевагою є гнучка сітка з нержавіючої сталі, яка адаптується до форми продукту, що підсмажується. Він має розміри 46 х 28 см.
  • GrillPro: Кошик для риби - перевага цієї моделі в накладній ручці, яка значно полегшує перевертання риби всередині на інший бік. Дизайн близько 40 см та антипригарним.
 

Аксесуари для чищення гриля

Після грилю настав час почистити гриль. Спочатку спалить жир, що залишився з гриля. У випадку з вугільними грилями часто виявляється, що, коли ми їли, гриль уже згорів, і для вигоряння жиру потрібно знову його запалити. Ось чому дротяна щітка з нержавіючої сталі – найкращий друг любителя грилю. Чистити газовий гриль трохи простіше, але вам також знадобиться міцна щітка для ґрат.

Крім того, вам також будуть потрібні рідини для очищення та догляду за грилем, завдяки яким ви якомога довше збережете свою техніку в ідеальному стані. Варто інвестувати у кошти для уникнення виробника купленого грилю – тоді ми можемо бути впевнені, що доглядаємо обладнання належним чином. Деякі пропонують готові набори, в яких ви знайдете всі засоби для чищення гриля - це пропозиція американського бренду Weber.
У нашому магазині ви знайдете всі необхідні засоби в категорії аксесуарів для чищення та догляду за грилем.

Кришка гриля

А коли гриль стане чистим та холодним, обов'язково накрийте його кришкою! Чохол захистить гриль від бруду і позбавить необхідності щоразу ховати гриль у гаражі або підвалі. Він також незамінний для зберігання шашлику у міжсезоння.

Кришку необхідно підбирати під конкретну модель гриля. На щастя, кожен хороший виробник грилів має повний асортимент. Знайдіть відповідну кришку для грилю.

Реклама: